Asiakaskoulutukset & muut palvelut

Kaipaatko lisäkoulutusta WordPressin käyttöön tai apua SEO- ja analytiikka-asioissa?

Asiakaskoulutukset

SEO-koulutuksessa käymme läpi verkkosivuston hakukoneoptimointia sisällöntuottajan näkökulmasta. Koulutuksen aikana opetamme, miten luoda hakukoneita miellyttävää sisältöä.

Koulutuksen aikana valoitamme termejä kuten orgaaninen haku, hakubotti, relevanssi, sivuston suosio, sekä käymme läpi miten seuraavat asiat muodostetaan hakukoneystävälliseksi:

 • Artikkeleiden osoiterakenne
 • Miten hakutulos muodostuu SERP:iin
 • Miten hallinnoida googlessa näkyvää otsikkoa, osoitetta sekä selostetta
 • Miten sisällön pituus vaikuttaa hakukonetuloksiin
 • Otsikoiden ja väliotsikoiden merkitys
 • Kuinka kuvia lisätään, niin että hakukoneetkin tietävät mitä kuvassa tapahtuu
 • Somen vaikutus hakutuloksiin
 • Videoiden optimointi

Workshop sopii kaikille WordPress-julkaisujärjestelmää käyttäville, jotka haluavat oppia miten luoda verkkosivuille hakukoneita miellyttävää sisältöä ja oppia oikeat käytännöt siihen. Koulutuksen päätteeksi jaamme osallistujille koulutusmateriaalin, josta löytyy kertauksena koulutuksessa läpikäydyt asiat.

Analytiikkakoulutuksessa opetamme käyttämään analytiikkatyökaluja (oletuksena Google Analytics). Koulutuksessa tunnistetaan mitä tietoja verkkoanalytiikassa kannattaa seurata ja miten ne saadaan tilastoista kaivettua, mm. käyttäjien tyytyväisyyttä ilmaisevat metriikat, toimivimmat mainoskampanjat, liikenteen lähteet ja sisällöt.

Verkkoanalytiikan avulla voitte seurata toimintanne tuloksia jatkuvasti ja kehittyä oikean tiedon perusteella – minimoidaan työ, jonka hyötyjä osaatte vain arvailla.

Suosittelemme analytiikkakoulutusta osana kaikkia projekteja, sillä kun on tunnistettu mitä asioita analytiikassa kannattaa seurata ja tehdään seurantaa systemaattisesti, voidaan hyödyntää uudistetun verkkosivuston koko potentiaali.

Käyttökoulutuksessa opastamme kädestä pitäen WordPressin käyttöön. Oletpa sitten kokenut konkari tai vasta-alkaja, toteutamme koulutuksen aina räätälöitynä osaamistason sekä tarpeiden mukaan.

Käyttökoulutuksessa opit ainakin seuraavat asiat:

 • Tekstinsyöttö verkkosivuille
 • Otsikoiden muokkaus
 • Kuvien lisäys ja mediakirjaston käyttö
 • Valikon muotoilu
 • Hakukoneoptimoinnin perusteet
 • Footerin eli alapalkin muokkaus
 • (Räätälöityjen asiakaskohtaisten toiminnallisuuksien läpikäynti)

Järjestämme koulutuksen toimistollamme tai voimme tarpeen tullen järjestää koulutuksen myös etänä jaetulla näytöllä. Käyttökoulutukseen varaamme tunnista kahteen tuntiin osallistujamäärästä riippuen.

Käyttökoulutus on tarkoitettu organisaation pääkäyttäjille (1-4 pääkäyttäjää). Käyttökoulutuksen jälkeen pääkäyttäjät pystyvät jatko-opettamaan verkkosivuston käytön itsenäisesti eteenpäin organisaation sisällä.

*Käyttökoulutus kuuluu automaattisesti kaikkiin projekteihimme, mutta yritys voi ostaa halutessaan lisäkoulutusta, jos tulee tarve kouluttaa uusia verkkosivuston ylläpitäjiä tai kerrata WordPressin käyttöön liittyviä asioita.

Muut palvelut

SEO-auditoinnissa käymme sivustonne läpi hakukonenäkyvyyden näkökulmasta ja arvioimme mitä korjattavaa sivustolta löytyy. 

Auditoinnin lopputuloksena käymme yhdessä läpi vikaraportin, jossa on määritelty mitä puutteita / esteitä sivustolta löytyy, jotka haittaavat hakukonenäkyvyyttä. 

Raportoinnin pohjalta ehdotamme tarvittavia toimenpiteitä, joilla sivuston hakukonenäkyvyyttä voidaan parantaa.

Jos organisaatiossa ei ole ennalta määritettynä verkkosivuston kohderyhmää ja verkkosivuston tavoitteita, lähdetään verkkosivuprojektissa liikkeelle palvelumuotoilutyöpajalla. 

Palvelumuotoilutyöpajassa määritämme ja käymme läpi uuden tai uudistetun palvelusi liiketoiminnalliset tavoitteet sekä käyttäjiesi tarpeet.

Työpajassa käymme läpi, mitkä ovat organisaation liiketoiminnan tarpeet, verkkosivuston kohderyhmät sekä verkkosivuston tavoitteet ja ideoimme yhdessä ratkaisut käyttäjien tarpeisiin. Palvelutyöpajan lopputuloksena yhdistetään käyttäjien tarpeet ja palvelun tarjoajan liiketoiminnalliset tavoitteet  ja luodaan verkkosivuston käyttäjien palvelupolut, joiden pohjalta lähdetään rakentamaan sivustoa.

Palvelumuotoilutyöpajaa suosittelemme kaikille asiakkaille osana verkkosivuprojektia, mikäli ennakkoon ei ole tehty huolellista määritystä verkkopalvelun kohderyhmästä, tavoitteista sekä asiakkaan palvelupoluista sivustolla.

Sisällönsyöttöpajassa organisaation sisällönsyöttötiimi kokoontuu toimistollemme varattuun työtilaan, jossa tarkoituksena on saada tehokkaasti ja ilman häiriöitä syötettyä sisältöä verkkosivuille yhden kokonaisen päivän ajan. Sisällönsyöttötiimi toimii itsenäisesti, mutta veistäjät (WordPress-tiimi) ovat koko päivän tavoitettavissa ja auttavat ongelmatilanteissa. 

Sisällönsyöttöpaja on tarkoitettu apuvälineeksi verkkosivuston sisällönsyöttöön. Sisällönsyöttöpaja toteutetaan oletuksena toimistollamme, mutta se on mahdollisuus järjestää myös etänä. 

Sisällönsyöttöpajan tuloksena saadaan tehokkaasti syötettyä paljon laadukasta sisältöä verkkosivuille. Jos syötettävää sisältöä on paljon tai koetaan sisällönsyöttö ongelmalliseksi, sisällönsyöttöpaja on hyvä ratkaisu, jotta verkkosivuprojekti saadaan toteutettua aikataulussa.

Kysy lisää palveluistamme

Pirauta tai laita viestiä Ernolle ja kysy lisää koulutuksista ja muista palveluistamme.

Erno Iipponen

WordPress myynti

+358 45 239 8050