Terveisiä lähtötunnelmista Torrequebradasta, Malagan lähistöltä! Viimeisenä päivänä meitä vielä hellittiin kunnollisella aurinkoisen kuumalla kelillä vaikka viimeinen vajaa viikko onkin ollut pilvisempää ja viileämpää.

Koko reissun tavoitehan on ollut hoitaa normaaleja työhommia valoisammassa ja aurinkoisemmassa ympäristössä. Ja siinä onnistuttiin! Olemme olleet onnekkaita kelin ja lämpötilan suhteen – parhaimmillaan on ollut hellekelit 27 astetta ja pahimmillaan ollaan öisin oltu 9 asteessa. Erityisen hyvin onnistui ajoitus Suomen kelien kanssa, kun kaksi viikkoa suomalaiset ovat joutuneet kärsimään sateisen viileästä kelistä.

Reissuun oltiin suunniteltu paljon sisäisen kehityksen asioita, mutta myös asiakas- ja tarjoustyötä. Osa saatiin hoidettua ja osa jäi vielä jatkokehitettäväksi Suomeen. Uusia tarjouksia olemme tehneet urakalla ja osasta saatiin hyväksyntä jo reissun aikana. Sisäisessä kehityksessä on katsottu toimintaa korkeammalta vision ja strategian näkökulmasta, pureuduttu resursointiin ja kehitetty myös yrityksen graafista ilmettä.
Muita projekteja ovat olleet mm.
– WordPress-sivustot: mm. teurastamo.com julkaistu
– Odoo-liiketoimintasovelluksiin on kehitetty Procountor-integraatio ja tehty tuotannonohjauksen suunnittelua sekä toteutusta
– Graafista suunnittelua on tehty useammalle asiakkaalle
– Super Entertainment System eli opiskelijaprojektin kehittämä toimistokäyttöinen informaatio- ja viihdejärjestelmä, jota käytetään mm. mobiililaitteilla, on ottanut askeleita eteenpäin
– Sisäiselle tekniselle kehitysprojektille, Säynävälle, on määritelty tarkempia sopimusasioita sekä SLA-tasoja (Service Level Agreement)
– Palvelimien ja palveluiden New relic -valvontaohjelmistoon on tutustuttu tarkemmin

Kämpän varasimme pienellä riskillä suoraan AirBnb:stä, mutta se on osoittautunut tämän kokoiselle porukalle ja työkäyttöön erinomaiseksi. Vain aurinkoinen keli on hankaloittanut himmeiden ruutujen tiirailua 😀
Kämppämme sisältää 4 makuuhuonetta eli jokainen on päässyt nautiskelemaan tarvittaessa omasta rauhasta. Kämppään kuului myös keittiö, olohuone, kaksi kylpyhuonetta ja iso terassi, jossa on vietetty erityisen paljon aikaa. Erikoisuutena kaksi makuuhuonetta sijaitsevat tornissa, josta näkee pitkälle rantaviivaa. Kämpän laajakaistayhteys on toiminut yhtä päivää lukuunottamatta mainiosti. Katkoksiin olimme varautuneet 4G-mokkulayhteydellä, mutta sitä tarvittiin lähinnä reissuissa avittamassa navigointia ja tiedonhakua.

 

Reissussa ovat olleet mukana Erno (Web-veistämön toimitusjohtajamme), Miku (Odoo-arkkitehtimme), Melina (graafikkomme / projektikoordinaattorimme) ja minä, Tuomo, joka vastaan Odoo-ratkaisuiden myynnistä ja kehityksestä. Kyselin osallistujilta reissun kohokohdista ja muistiin painuvimmista hetkistä. Näin he vastasivat:
– Erno: ”Hienointa on ollut vuosia kyteneen suunnitelman materialisoituminen. Alkuperäinen konsepti [eli toimiston siirtäminen muutamaksi viikoksi etelään] toteutui yli odotusten. Tullaan toteuttamaan jatkossa ja isommin.”
– Melina: ”Tutustuminen kollegoihin syvemmällä tasolla on ollut hienoa. Yhdessä tekeminen niin projekteissa kuin arkiaskareissa. Vuohenjuusto ravintola Torossa yllätti positiivisesti. Primark-shoppailut.”
– Miku: ”Kiireettömyys – voi kokata rauhassa ja vietellä pitkän lounaan. Kotitoimistolla Maitolabrassa harmittaa jatkossa Välimeren puute takapihalta.”
– Tuomo: ”Parasta on ollut valon ja auringon antama energia – nyt jaksaa taas painaa töitä. Yhdessä eläminen on mahdollistanut erilaisten asioiden ja keskustelujen käymisen mitä muuten ei olisi välttämättä käyty. Parhaiten vapaa-ajan harrasteista jäi mieleen toisen illan poreallasbileet – viihdyimme kuplissa useita tunteja :)”

Reissua ja etenkin tekemistä on valitettavasti osin hidastanut se, että kaikki ovat olleet jonkinasteisessa flunssassa – isommassa tai pienemmässä. Tavoitteet urheilullisuuden yhdistämisestä reissuun jäivät toteutuksen osalta kevyeksi ja yhteiset urheiluponnistukset ovat olleet lähinnä kävelylenkkejä kaupungilla ja luonnossa. Ensi kerralla sitten!

Olemme viihtyneet kämpillä jopa liian hyvin. Useampana iltana olemme ”ulkoruokinnan” sijaan tehneet itse ruokaa ja se on mahdollistanut varsinaiset gourmet-eväät: Punaviini-makaroonilaatikko. Italialainen makkarakeitto. Pastaa eri muodoissa. Jauhelihapihvit grillissä grillattuna. Tortilloita. Jauheliha-chorizo-chili-kastiketta. Huippukattavat aamiaiset leipien, myslien, hedelmien, jugurttien ja käsin puristetun appelsiinimehun kera. Upeat juustot ja ja ilmakuivattut kinkut sekä muut herkut. Marokkolainen minttutee. NAM!
Loppuun vielä pieni kevennys: ”UNA COMIDA SIN VINO SE LLAMA DESAYUNO” – ateria ilman viiniä on aamupala 😀

Otimme saapuessamme lentokentältä vuokra-auton käyttöön, joka on osoittautunut hyväksi päätökseksi. Olemme tehneet päiväreissun sekä vanhaan kaupunkiin Rondaan että Castillo de Castellar -linnoitukseen, joka piti sisällään myös ajelua huikean hienoilla vuoristoteillä. Toisiksi viimeisenä päivänä kävimme tutustumassa Britti-kulttuuriin Gibraltarilla, jossa käväisimme kaapelikyydillä vuoren päällä moikkaamassa sukulaisiamme – suloisia ja välillä aggressiivisia apinoita. Olemme ehtineet reissun aikana juhlistamaan myös pikkujouluja, Itsenäisyyspäivää sekä istumaan pimentyvää iltaa.

Yksi kilistelyn arvoinen tapahtuma oli oman diplomityöni arvostelun saaminen. 5/5 oli lopullinen – hieman yllättävä – arvosana vaikka diplomityön eteen olikin tehty paljon työtä ja käytetty paljon ajatusta sekä aikaa. Diplomityöni aihe on siis ”Pk-yrityksen vaatimukset tuotannonohjaukselle avoimen lähdekoodin toiminnanohjausjärjestelmässä”. Tästä kuulet vielä myöhemmin lisää!

Yhteenvetona voin suositella tällaista työreissua kaikille, joilla tällainen on mahdollisuus on suotu! Täältä saa valtavasti energiaa ja intoa synkkään talveen. Samalla tiimihenki kasvaa ja stressitasot laskevat merkittävästi.

Nyt lentokenttää kohti. Kohta nähdään!

 

Vielä loppuun muutamia reissun sisäpiirivitsejä – voit kysäistä meiltä mitä ne tarkoittavat, kun pääsemme taas Suomeen tänä iltana: ”Lättyyn ja mereen.”
”Oon kartalla bEnalmadenan ekan E:n kohdalla.”
”Jos oisit minuutin käyttänyt.”