Referenssi:

Ammattiliiton sisällöt helposti hahmotettavaan muotoon

Meijerialan ammattilaiset MVL ry on  ammattiliitto, johon kuuluu yli 3 000 alan asiantuntijaa. MVL:n tarpeena oli uudistaa sivuston visuaalinen ilme, vaihtaa taustajärjestelmä nykyaikaisempaan sekä saada ammattiliiton sisällöt helposti hahmotettavaan muotoon.  Luotettava kumppani oli MVL:lle tärkeä kriteeri toimittajaa valitessa – pääsimmekin vastaamaan heidän sivustouudistuksestaan. 

kuvia verkkosivuista

Tavoitteena selkeä ulkoasu ja jäsennelty sisältö

MVL:n sivustolla  jäsenille tarjotaan tietoa ammattiliitosta ja sen alueyhdistyksistä, ajankohtaisista tapahtumista sekä palveluista ja eduista. MVL:n tarpeena oli päivittää vanhentuneet verkkosivunsa sekä samalla vaihtaa vanha alusta WordPressiin. Heille oli tärkeää sivustouudistuksen ammattitaitoinen vetäminen sekä sivuston visuaalisen ilmeen uudistaminen, ja näiden perusteella toteuttajaksi valikoitui Web-veistämö. 

Projekti lähti Web-veistämön kanssa liikkeelle sillä, että yritys oli yksi, josta saimme suosituksia. Web-veistämö vaikutti asiantuntevalta ja meidän tarpeitamme ja toiveitamme kuuntelevalta taholta.

Markku Salomaa, toiminnanjohtaja MVL

Uudistuksella oli kaksi päätavoitetta: selkeä visuaalinen ilme sekä hahmotettavaan muotoon jäsennelty sisältö. Sivuston toiminnallisuudet säilyivät ennallaan, mutta ratkaisut päivitettiin nykyaikaisiksi. 

Taitto ja kustomoinnit kohderyhmien tarpeisiin

Käyttöliittymäsuunnittelussa lähdimme liikkeelle kirkastamalla, millaista tunnelmaa taitolla ja värimaailmalla viestitään. Tarkastelimme käytettävyyttä sekä huomioimme suunnittelussa saavutettavuuden käytänteet. Sivuja elävöitettiin tuottamalla MVL:lle animoidut logot sekä muita interaktiivisia elementtejä. Sivuston designin toteutti yhteistyökumppanimme Keskiö. 

Kävimme läpi vanhan sivuston kokonaisuudessaan läpi ja jaottelimme sisällöt sellaisenaan säilytettäviin, muokkausta vaativiin ja pois karsittaviin. Analysoimme sivuston käyttäjiä kohderyhmittäin, ja  sisällöt jäsennettiin uudelleen kohderyhmien näkökulmista. Nämä toimivat pohjana teknisille ratkaisuille: suunnittelimme sivustolle uudelleenkäytettäviä ja kustomoitavia lohkoja, kuten pikalinkkejä, linkkipilviä sekä kalenterilohkon. 

Projekti ulottui laajemmin tukemaan organisaation toimintaa, sillä sivustouudistuksen yhteydessä laadimme MVL:lle myös sivuston ulkoasuun sopivat PowerPoint-diapohjat.

Joustava sivusto

Sivuston ulkoasun taittaminen toimii saumattomasti Gutenberg-editorilla, joka on WordPressin oma core-ominaisuus.  Kaikki kustomoidut elementit on tehty Gutenbergille. Näin saavutetaan joustava sivusto, jota pystyy jatkokehittämään ja johon voi luoda lisää taittoja tarpeen mukaan. Tämän ansiosta sivuston suorituskyky on parempi ja elinkaari pidempi.  

Tukea käyttöönottoon

Koska WordPress oli MVL:n porukalle uusi alusta, halusimme taata luottavaisen fiiliksen sivuston julkaisussa ja panostimme käyttökoulutukseen sekä tukeen käyttöönottovaiheessa. Kävimme läpi WordPressiin ohjausnäkymää sekä editorin peruskäyttöä sekä järjestimme työpajoja, jossa kokeilimme rauhassa toimintoja sivuston testiympäristössä.

Asiakas sai meiltä myös kirjalliset ohjeet sekä koulutusvideoita käyttöönoton tueksi. Lisäksi testiympäristöön asennettiin palautetyökalu, jonka kautta asiakas voi esittää kysymyksiä ja korjauspyyntöjä suoraan kehittäjälle. 

Projektin jälkeenkin tuemme asiakasta sivuston käytössä tarpeen mukaan. Tulemme aktiivisesti  huolehtimaan myös sivuston ajantasaisuudesta.  

Olemme olleet hyvin tyytyväisiä niin käytettyihin työkaluihin kuin työtapoihinkin. Kaikista Veistämön asiantuntijoista voimme puhua vain myönteistä.

Markku Salomaa, toiminnanjohtaja MVL