Referenssi:

Verkkokauppaan yhdistetty toiminnanohjaus mahdollistaa Coston kasvun

Costo on suomalainen kestäviä ja laadukkaita asusteita myyvä yritys, jonka myynnistä merkittävä osa tapahtuu verkkokaupan kautta. Costolaisten sydäntä lähellä ovat ajaton suunnittelu, vastuullisesti ja lähellä tuotetut tuotteet sekä hyvä ja asiantunteva palvelu.

ERP-projektin jälkeen yhteistyö jatkui räätälöidyn WooCommerce-verkkokaupan parissa

Verkkokauppaprojekti lähti liikkeelle tarpeesta vaihtaa soveltuvampaan verkkokauppa-alustaan Coston edellisen Magento-alustan vanhennuttua. Alustaksi valikoitui WooCommerce, johon integroitiin Odoo -toiminnanohjausjärjestelmä.

Tavoitteena oli luoda liiketoiminnan kannalta tärkeimmillä ominaisuuksilla ja upealla ulkoasulla varustettu verkkokauppa, jota on helppo kehittää jatkossa. Costolle projektin tärkeitä lähtökohtia oli joustavuus, keveys ja kustannusrakenne. Verkkokauppaprojektin alkaessa Coston ja Avoin.Systemsin timanttinen yhteistyö oli jo käynnistynyt ERP-puolella Odoo-tiimin kanssa.

Olemme olleet erittäin tyytyväisiä yhteistyöhömme Avoin.Systemsin kanssa. Arvokkain hyöty asiakkaana oli yritys joka pystyi toteuttamaan meille sekä verkkokaupan että toiminnanohjausjärjestelmän.

Hannes Bengs

Yhteistyö avainasemassa verkkokaupan toteutuksessa

Uuden verkkokaupan rakentamisessa lähdettiin liikkeelle suunnittelusta ja konseptoinnista. Uudistuksessa haluttiin selkeyttää asiakaspolkuja sekä pyrittiin tuomaan tuotevalintaa helpottavia sisältöjä lähemmäs asiakasta juuri sopiviin kohtiin palvelupolulla. Aiempi verkkokauppa oli englanninkielinen, ja uudistuksessa haluttiin lisäksi toteuttaa sivusto monikielisenä sekä suomeksi että englanniksi.

Uuden verkkokaupan visuaalinen ilme tehtiin design-kumppanimme Keskiön kanssa yhteistyössä. Tiimimme puolestaan vastasi verkkokaupan teknisestä toteutuksesta, minkä jälkeen koulutimme asiakkaan pääkäyttäjät oman verkkokauppansa sisällöntuoton mestareiksi.

Mukana Costolta oli iso joukko verkkokauppaliiketoiminnan konkareita, joilla oli selvä visio monien verkkokaupan visujen ja ominaisuuksien osalta. Sovitimme yhdessä näitä verkkokauppojen suosituksiin ja parhaisiin käytänteisiin

Sujuva ja tehokas integraatioprojekti

ERP-integraatiossa teimme vahvasti yhteistyötä WordPress-tiimin ja Odoo-tiimin välillä. Työnjako oli selkeästi sovittu ja viestintä toimi koko projektitiimin välillä.

ERP+verkkokauppa palvelukokonaisuus säästi meiltä paljon aikaa ja päänvaivaa, kun yrityksestä löytyy osaamista näiden kahden toisilleen elintärkeän ohjelman rakentamiseen ja kehittämiseen. Myös asiakkaan tarpeiden ymmärrys ja niistä konsultointi oli helpompaa kun ei tarvinnut olla moneen toimittajaan yhteydessä.

Hannes Bengs

Helpot ostopolut asiakkaille

Suuri osa Coston tuotteista on laadukkaita päähineitä, joita löytyy eri väreissä ja kankaissa myös yhden tuotemallin sisällä. Eri tuotemallien erityisomainaisuudet ja eri kankaiden pesuohjeet haluttiin tuoda helposti asiakkaan saataville, joten tuotekorttien sisältötekstit toteutettiin haitarien avulla. Näin tuotekortilla on kaikki tarvittava tieto helposti saatavilla ilmeen pysyessä raikkaana ja ilmavana. 

Kaupasta löytyy joukko upeita asusteita ja valinnanvaraa on paljon. Asiakkaan valintoja helpottamaan verkkokaupasta löytyy runsaasti sisältöä kuten päänmittausohjeet, koko-opas, tuotteiden hoito-ohjeet ja UKK-osio. Kaikissa sisällöissä on huomioitu saavutettavuus ja selkeys. 

Coston brändiuudistuksen yhteydessä Costo uudisti myös tuotekuvansa. Nämä haluttiin nostaa esille verkkokaupan designissa, joten kaikki tuotekortin kuvat voi klikata koko ruudun kokoisiksi ja zoomata tuotteen yksityiskohtia. 

Loimme tiiminä upean kokonaisuuden, johon jokaisella oli tärkeää tietoa annettavana. Loimme yhdessä toimivan  ja uudenlaisen verkkokaupparakenteen, joka räätälöitiin täysin Coston tarpeita vastaavaksi. Verkkokaupasta tuli upea!

Karoliina Kujala, verkkokaupan tuoteomistaja