Asiakastarina: Agenttiseikkailu

Agenttihaaste tutustuttaa oppilaat kestävään elämäntapaan ja luonnonvarojen kestävään käyttöön. Agenttitehtävät kannustavat sähkön ja veden säästöön, kierrättämiseen, ruokahävikin vähentämiseen ja kestäviin liikkumisvalintoihin. Koululuokat kilpailevat keskenään siitä, kuka onnistuu tekemään eniten tehtäviä kilpailun aikana.

Jännittävää vaihtelua perinteiseen verkkosivusuunnitteluun 

Pelin taustalla toimi aiemmin ympäristöopetuksen tehtäväkirjanen, joka suunniteltiin verkkoversioksi ja ”pelillistettiin”. Samalla rakennetta ja teemaa revisioitiin hieman nykypäivään sopivaksi. Projekti toi mielenkiintoista ja hauskaa vaihtelua, sillä kohderyhmänä oli 2. luokan oppilaat. Käyttöliittymät ja kaikki suunnittelu animointeja sekä kuvituksia myöten toteutettiin lapsille kiinnostavaksi.

Luokat voivat rekisteröityä verkkopeliin, tehdä ympäristöaiheisia ja ilmastonmuutosta ehkäiseviä tehtäviä ja kerätä tehtävistä pisteitä. Joukkueet kilpailevat leikkimielisesti toisiaan vastaan ja viimeksi osallistujien kesken arvottiin palkinnoksi luokkaretki Heurekaan. Hanke sai koululaisilta ja opettajilta paljon positiivista palautetta.