Koko firman GetTogether

Tämä blogiteksti käsittelee Veistämön yhteisiä “työmatkoja” eli GetTogether-reissuja. Web-veistämöllä on toimipisteet sekä Helsingissä että Riiassa, joten kerran vuodessa olemme järjestäneet yhteisen GetTogether-reissun, jossa koko porukalla päästään livenä tekemään töitä sekä myös olemaan yhdessä rennommin. Aiempina vuosina GetTogether on järjestetty alkusyksystä, jolloin kesälomien jälkeen tekee erittäin hyvä päästä kasvokkain koko porukan kanssa ja vaihtamaan kunnolla kuulumisia. Sekä ehkä myös vähän vaihtamaan vapaalle 😉

“GetTogetherin koko idea lähti ajatuksesta, että meillä on kaksi toimistoa, joiden kaikki henkilöt eivät olleet tavanneet kasvokkain. Luontevaksi tapaamispaikaksi valikoitui Viro, joka on “puolivälissä”. GetTogetherin ohjelmaksi on muodostunut yrityksen korkeamman tason vision ja ajatusten vaihtaminen, tiimikohtaisien kehitysideoiden läpikäyminen, teknologiset aiheet ja yrityksen historian valottaminen uusille työntekijöille. Vapaa-aikaa olemme viettäneet kylpyläpalveluista nautiskellen, salilla, yhdessä illallistaen sekä kaupunkiin tutustuen.” kuvailee toimitusjohtaja Tuomo Aura.

GetTogether dinner 2019

Kuten Tuomokin mainitsi, logistisesti kätevän sijainnin vuoksi reissut ovat suuntautuneet Tallinnaan, jonne sekä Riiasta että Helsingistä pääsee muutamassa tunnissa. Riiasta porukka on hypännyt bussiin ja Suomen päästä reissuun olemme lähteneet laivalla, jolloin myös menomatka on voitu käyttää tehokkaasti hyödyksi “Technology Thursday:n” merkeissä laivan kokoustiloissa.

Mikä ihmeen Technology Thursday?

“Technology Thursday is not just a short seminar, it’s an experience”

Technology Thursday (aka. teknotorstai) on Web-veistämön oma foorumi, jossa kuka tahansa työntekijöistä saa esitellä uuden idean tai konseptin, teknologian, hipsteri työkalun, prosessin parannuksen, tanssikoreografian…

Viime vuoden GetTogetherissa käsittelimme mm. verkkokauppoja ja niiden integraatioita, WordPressin Gutenberg-editorin uusia ominaisuuksia, CI ja CD automaatiota, isojen projektien projektinhallinnan hyviä käytäntöjä sekä Slackin parhaita ominaisuuksia ja kikkoja.

Technology Thursday laivan kokoustiloissa

Runsaan aamupalatarjoilun sekä Teknotorstain demojen viisaannuttamina Viron maaperälle saavuttaessa GetTogether-matka jatkuu hotellille kohti virallista osuutta! Viime vuoden reissussa yövyimme Viimsi Spa -hotellissa, jossa kokoustilat, kuntosali ja mahtava spa-osasto takasivat erittäin onnistuneen reissun kokonaisuudessaan.

Reissussa hienointa on, että pääsemme yhdessä pitämään työpajoja ja keskustelemaan koko firmaa käsitteleviä asioita ja tietysti myös viettämään rennommin aikaa yhdessä. Viime vuoden GetTogether reissulla järjestimme mm. firman arvotyöpajan, jossa ideana oli, että yhdessä keskustellen saadaan Web-veistämön syvin olemus arvojen muotoon, koska työntekijäthän loppupeleissä ovat juuri niitä ketkä toteuttavat näitä arvoja. Voit lukea työpajan tuotokset täältä.

GetTogether workshop

Työpajojen ja (lukuisten) diaesitysten jälkeen GetTogetherissa on ollut erityisen mahtavaa että voidaan vielä rentoutua yhdessä hotellin spa-osastolla ja keskustella hyvän ruoan äärellä! GetTogether on ollut myös loistava tilaisuus ottaa vuosittain uusia valokuvia kun kerrankin saadaan (pakotettua) koko Helsingin toimisto, etätyötä suosivat sekä Latvian-osasto mukaan yhteiskuviin!

Jotta, tämä kertomus ei jää vain pelkäksi sanahelinäksi, on reissulta (totta kai) myös videomateriaalia, josta ehkä näkee vielä paremmin mikä fiilis koko reissussa on! Tässä pieni videokooste viime vuoden reissulta:

GetTogether in 30 seconds

Tänä vuonna Korona on laittanut kapuloita rattaisiin reissun suunnittelun suhteen, mutta toivottavasti kuitenkin pääsisimme jälleen pian koko veistämön porukan kanssa viettämään GetTogetheria yhdessä!

Lue kaikki 10-v. blogitekstit täältä!