Web‑veistämön ja Aalto-yliopiston yhteistyö

Jälleen uuden tarinan aika! Tässä blogissa kerromme Web‑veistämön ja Aalto‑yliopiston yhteistyöstä. Kerromme myös mistä yhteistyö Aalto‑yliopiston kanssa on lähtenyt liikkeelle ja mistä siinä on kyse. Tekstin takana ovat ko. opinahjon alumnit Tuomo ja Svante.

Aalto-yliopistolla (joka aikaisemmin tunnettiin Teknillisenä korkeakouluna) on merkittävä rooli Web‑veistämön historiassa. Tuomo ja Svante ovat molemmat tämän mahtavan opinahjon alumneja ja täällä itse asiassa muodostuikin yhteys Tuomon ja Svanten välillä – pienestä vuosikurssierosta huolimatta. Yhteys jatkuu myös työntekijöihimme.

Tuomo Otaniemessä (silloin kun talvisin oli vielä lunta!)

Web‑veistämön kasvu sai ensimmäisen askeleen alkuvuonna 2012, jolloin Tuomo ja Svante  kohtasivat Aalto-yliopiston Studio X -kurssilla. Tuomo toimi tämän liikeideoiden kehityskurssin valmentajana/assistenttina ja Svante osallistui kurssille opiskelijana. Kurssin aikana Tuomolla oli tarve verkkosivuston kehittäjille oman toiminimensä asiakasprojektille ja kurssin kautta yhteys syntyi Svanteen ja Ernoon. Tämä käynnisti yhteisprojektin sekä tähän päivään asti jatkuneen yhteistyön.

Tuomo ja Erno esittelemässä projektiaihetta Otaniemessä (2013) – saatiin huikea projektitiimi!

Töiden ohella on muodostunut myös yksi konkreettinenkin tuotos, nimittäin Tuomon diplomityö vuonna 2015. Aihealueeksi valikoitui erään asiakkaamme tarve, ohjaajaksi – kukas muutenkaan kuin – Svante ja otsikoksi “Pkyrityksen vaatimukset tuotannonohjaukselle avoimen lähdekoodin toiminnanohjausjärjestelmässä”. Diplomityö hyväksyttiin 8.12.2015 arvosanalla 5. Myös tässä työssä näkyy Web‑veistämön yksi vahvoista arvoista eli laatu! 😉

Aalto-yliopiston Ohjelmistokehitys-projektikurssin kautta olemme jatkaneet vahvaa yhteistyötä Aallon suuntaan ja löytäneet useita hyviä tekijöitä, joista mainittakoon tässä Atte ja Santeri. Opiskelijaprojektien aiheina on ollut RFID-varastonhallintajärjestelmä, NFC-mobiiliverkkokauppa, “Gamification of work life” ja “Super Entertainment System for offices”.

Lefailta projektitiimin kanssa demoillen

Kytkös kyseiseen kurssiin muodostui alunperin siitä, että Tuomo suoritti kyseisen kurssin voittaen sen tiiminsä kanssa parhaana projektina ja saaden Accenturen laatupalkinnon. (Huomasitteko, LAATU-!?)

Prosessimallinnus-kurssin porukka, jossa mukana myös asiakkaamme Setera

Pienen tauon jälkeen palasimme viime vuonna taas kurssin “asiakkaiksi” ja kyseinen projekti on parhaillaan käynnissä. Käynnissä olevassa projektissa tutkitaan React-käyttöliittymän luomista upouudelle Web‑veistämön WordPress-sivustolle. Projektiryhmä on käynyt innolla työhön ja projekti edistyy aikataulussa.

Erno ja tämän vuoden projektiryhmä

Svante on lisäksi käynyt Aallossa luennoimassa opiskelijoille eri aiheista mm. yrittämisestä ja viestinnästä. Lisäksi Web‑veistämö on pyrkinyt tarjoamaan opiskelijoille oikean maailman keissejä analysoitaviksi ja pähkäiltäväksi esimerkiksi kursseilla Management of Networked Business Processes ja Research Assignment in Organization Design and Leadership

Kiitos mahtavista eväistä yrittäjyyteen, Aalto! Vivat academia! Vivant professores!

Diplomi-insinööri, Aalto-yliopiston Alumni Svante Suominen
Diplomi-insinööri, Aalto-yliopiston Alumni Tuomo Aura